Wat betekent het vinkje 'actief' bij sjablonen en workflows?

Vraag je jezelf af hoe je versiebeheer kunt optimaliseren? Of ben je benieuwd wat de kolom actief betekend bij sjablonen of workflows? Op deze pagina’s wordt uitgelegd wat actieve sjablonen en workflows betekenen en hoe je deze instelling kunt gebruiken?

Actieve sjablonen en workflows

Sjablonen en workflows kunnen een status actief en inactief hebben. De reden hiervoor is dat jouw projectleden sjablonen (en workflows) moeten selecteren als ze een formulier (of sjabloon) willen opstellen. Het vinkje actief geeft aan dat het sjabloon of de workflow zichtbaar is voor anderen. Zo kan je verouderde versies op inactief zetten en zorg je ervoor dat jouw collega’s altijd met de meest actuele variant aan de slag gaan.

Filteren op actieve of inactieve sjablonen

Actieve workflows binnen een project