Ik heb een sjabloon geïmporteerd die ik niet gebruik, kan ik hem ook verwijderen?

Wanneer je in KE-chain een sjabloon importeert, toevoegd of kloont kun je het hierna altijd verwijderen. In sommige gevallen kan dit niet, bijvoorbeeld als het sjabloon al gebruikt is om formulieren mee te maken.

Stap-voor-stap

1. In het project ga via het zij-menu naar sjablonen.

2. Maak hier een selectie van de sjablonen om te verwijderen.

3. Klik op verwijderen.

U kunt geen sjablonen verwijderen wanneer ze al gebruikt zijn om formulieren mee aan te maken (zie: Formulieren toevoegen/aanmaken (enkel))!

Wanneer kan ik een sjabloon niet verwijderen?

Wanneer een sjabloon al is geïnstantieerd, is het niet mogelijk om de inhoud ervan te wijzigen of het sjabloon te verwijderen. Dit kun je herkennen aan een slot symbool voor de sjabloonnaam. Zie onderstaande afbeelding

Geïnstantieerde sjablonen hebben een slotje voor de sjabloonnaam