Hoe kan ik de volgorde van eigenschappen wijzigen?

Wanneer je een nieuwe eigenschap toevoegt kan het zijn dat deze op een verkeerde plek staat. Je kunt eigenschappen een andere volgorde geven (Herschikken) via het sjabloon of via het datamodel. In deze handleiding leggen we uit hoe je via beide de volgorde van eigenschappen aanpast.

Instructies (sjabloon)

Volg de volgende instructies voor het herschikken van eigenschappen via desbetreffend sjabloon:

1. Selecteer het sjabloon dat je wilt wijzigen;

2. Selecteer de juiste formulierstatus en de widget waarin de eigenschappen zitten die verschoven moeten worden

3. Via de drie puntjes rechtsboven de widget ga je naar widget wijzigen

Widget wijzigen

4. Selecteer linksonderin Gegevens verstrekken

Gegevens verstrekken

5. Selecteer het onderdeel (hieronder Melding) waar de eigenschappen aan gekoppeld zijn en klik op de knop Herschikken

Herschikken

6. Het volgende scherm opent en geeft de mogelijkheid om te schuiven met de verschillende eigenschappen

7. Klik op de knop herschikken om de aangebrachte wijziging door te voeren. Vervolgens klik je op Widget configureren en/of Widget bijwerken onderaan het menu.

Let op: het is belangrijk om eigenschappen onder een onderdeel op te slaan. Momenteel is dit de enige manier van eigenschappen herschikken via het sjabloon. Via het datamodel kan je ook de eigenschappen herschikken die niet aan een onderdeel gekoppeld zijn. Lees hieronder verder!

Instructies (datamodel)

Volg de volgende instructies voor het herschikken van eigenschappen via het datamodel:

1. Ga via het zijmenu naar Beheer

2. Klik op datamodel

3. Onder het kopje “Form” in het datamodel, vind het onderdeel met dezelfde naam als jouw sjabloon

4. Selecteer het onderdeel waarvoor je eigenschappen wilt herschikken

5. Zie op rechts dat alle eigenschappen zichtbaar worden.

6. Klik vervolgens op herschikken:

7. Geef de eigenschappen een goede volgorde en bevestig met de knop herschikken.

8. Nu staan de eigenschappen op een nieuwe volgorde. Je kunt verder met het bewerken van het sjabloon via sjablonen.