Ik heb per ongeluk de verkeerde eigenschap toegevoegd. Hoe kan ik deze eenvoudig aanpassen?

Eigenschappen kunnen alleen aangepast worden in Sjablonen. Op het moment dat er een formulier is aangemaakt, kan hier niets meer aan veranderd worden. Als je alsnog een eigenschap moet aanpassen in het formulier, zul je dus genoodzaakt zijn om de gegevens opnieuw in te vullen. Controleer daarom altijd het sjabloon dat je hebt opgesteld voordat je hiermee het veld in gaat.

Let op: Op het moment dat een sjabloon is gebruikt om een formulier mee aan te maken, kan deze niet aangapast worden!

Wanneer je een sjabloon probeert aan te passen zie je een waarschuwing: “Dit sjabloon is al geïnstantieerd, dus het is niet mogelijk om de inhoud ervan te wijzigen. Kloon het of maak een nieuw sjabloon“ (zie onderstaande afbeelding).

Wanneer een sjabloon al gebruikt wordt in formulieren zie je de volgende banner in het sjabloon

Stap-voor-stap aanpassen van eigenschappen

Bij al aangemaakte formulieren zul je een kloon moeten maken van het onderliggende sjabloon óf het formulier verwijderen. Een sjabloon kan alleen worden aangepast als er geen formulieren voor aangemaakt zijn. Volg de stappen hieronder om het sjabloon juist in te richten.

1. Zorg dat de eigenschap inactief is in alle widgets in alle formulierstatussen.

2. Verwijder de eigenschap.

3. Voeg een nieuwe eigenschap toe.

4. Activeer deze nieuwe eigenschap wederom in alle formulierstatussen.

5. Ga naar het datamodel.

6. Selecteer de naam van jouw sjabloon (deze vind je via het menu ‘gegevens verstrekken’ tijdens het opstellen van je sjabloon).

7. Ga naar het juiste onderdeel.

8. Klik op de knop ‘herschikken’ en zorg dat de eigenschap weer te vinden is op de plek van de oude eigenschap. Zie: Hoe kan ik de volgorde van eigenschappen wijzigen? .