Vinden van formulieren

In deze pagina wordt uitgelegd hoe formulieren gevonden worden voor gebruikers met de rol lid. Voordat je start, raden we het aan de volgende pagina's te bekijken:

In deze uitleg is er ingegaan op de verschillende manieren waarop een specifiek formulier gevonden kan worden. Lees hieronder verder over de manieren waarop dit mogelijk is.

Via formulieren

In het topmenu vindt u naast het logo een knop ‘Formulieren’. Via deze functionaliteit komt u bij een overzicht van alle formulieren die toegekend zijn aan uw gebruikersprofiel. Om uw formulier eenvoudig te zoeken kunt u gebruik maken van de filter-functie die links te vinden is via het ‘vergrootglas’. Als u deze selecteert zal onderstaande filtermenu uitklappen.

Het formulierenoverzicht over alle projecten: lijstweergave

Via kaarten

Rechtsboven in het formulieren overzicht vindt u links van de zoekbalk een knop voor kaarten. Via deze knop kunt u formulieren vinden op basis van een geografische locatie die daaraan gekoppeld is.

Het formulierenoverzicht over alle projecten: kaartweergave

Notificatie-bel

De notificatie-bel 🔔 geeft een melding op het moment dat er iets is toegewezen aan desbetreffende gebruiker. Op het moment dat iemand uit uw organisatie een formulier heeft klaargezet en deze heeft toegewezen aan een persoon, zal deze hier meldingen van krijgen. Via deze melding kunt u direct naar desbetreffende formulier.

Formulier vinden via meldingen

Deze functionaliteit is direct gekoppeld aan uw e-mail . Hierdoor wordt de kans verkleind dat een uitvoerder de melding ontgaat. Na het selecteren van een formulier via de notificatie-bel zal de melding ook verdwijnen. Deze is wel terug te vinden, maar in de praktijk kan het zo zijn dat er in één keer een bulk aan formulieren zijn toegewezen aan één persoon en het overzicht wat verminderd is. Daarom is het handig om de mails van KE-chain van deze meldingen altijd te bewaren (stel hier Outlook-regels voor in: op deze manier worden de mails automatisch in een door u gekozen map geplaatst). Op deze manier kan een uitvoerder altijd eenvoudig in de mail ook zoeken naar het formulier.

Formulier vinden via e-mail notificatie

Tip: Het is handig om de mails van KE-chain van deze meldingen altijd te bewaren (stel hier Outlook-regels voor in: op deze manier worden de mails automatisch in een door u gekozen map geplaatst). Op deze manier kan een uitvoerder altijd eenvoudig in de mail ook zoeken naar het formulier.

Voor meer informatie volg de volgende stappen op: Kan ik de e-mail notificaties van KE-chain uitzetten? | E-mail-notificaties-optimaliseren

Via projecten

Als u op het logo linksboven klikt of op de knop rechts hiervan ‘Projecten’ komt u bij het overzicht van alle actieve projecten waaraan u bent toegekend. Deze manier van het vinden van een formulier is uiteraard alleen relevant als er bekend is bij welk project het gezochte formulier hoort. Als dit bekend is, selecteer het project waar het door u gezochte formulier in zit. Hier kunt u vervolgens dezelfde toepassingen voor gebruiken als hierboven ‘via formulieren’ met extra functionaliteit.

Zie Formulier vinden voor alle mogelijkheden van filteren en groeperen binnen een project

Gerelateerde pagina's