In KE-chain kan jij en je team samen aan project werken. De rollen in het project team kan je zelf bepalen. Alle informatie wordt realtime met alle teamleden gedeeld. Iedereen kijkt dus altijd naar de laatste versie. Iedereen in het projectteam kan altijd meekijken met alles in het project. De rest hangt af van de rol van de gebruiker in het project.

Elk project is volledig los in te richten en bestaat uit een collectie formulieren. Welke formulieren dat bepaal je volledig zelf. Deze formulieren maak je op basis van sjablonen. De sjablonen kan je kopiƫren uit de algemene catalogi en ook direct uit de catalogus van andere projecten.

De formulieren kan je structureren met contexts. Deze contexts zijn project specifiek en kan je gebruiken voor locatie, werkpakket, periode en nog veel meer.

Een project is verschillend voor de nieuwe formulieren en de oude formulieren. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een project eruit ziet voor beide type formulieren. Gebruik deze links om naar het onderdeel te gaan waarin wordt uitgelegd welke type formulieren je gebruikt:


Project menu

Het project menu bestaat uit verschillende onderdelen. Wat een gebruiker kan zien is afhankelijk van de rol van de gebruiker.

De sjablonen, contexten en workflows in een project zijn identiek aan die van een catalogus.

Project menu zichtbaarheid

Lid

Hoofdlid

Leidinggevende

Dashboard

X

X

X

Formulieren

X

X

X

Meldingen

X

X

X

Rapportage

X

Sjablonen

X

Contexten

X

Workflows

X

Beheer

X


Oude formulieren

Project menu

In Figuur 1 is de basis navigatie binnen een Project te zien. Een gebruiker komt altijd op de pagina met snelkoppelingen terecht wanneer hij/of zij vanuit Home komt. Via de snelkoppelingen pagina kan genavigeerd worden naar: Mijn taken, Voeg formulier toe en Voeg melding toe. Via de taken lijst kan een uitvoerder gelijk aan de slag met het invullen van aangemaakte formulieren.

Via de sidebar kan binnen een project genavigeerd worden naar de overige pagina's binnen een Project:

  • Project landingspagina: Deze is te herkennen aan de naam van het project. Via de landingspagina zijn de meest voorkomende functionaliteiten voor uitvoerders te bereiken.

  • Taken en taakverdelingInvullen en afronden van formulieren. De taakverdeling geeft via een boomstructuur het volledige digitale oplever dossier weer. Daarnaast kan de taakverdeling gebruikt worden om teamleden toe te kennen aan taken, bijhouden van voortgang en het beheren van planning.

  • Meldingen: Geeft toegang tot de pagina om Meldingen en acties beheren binnen het project.

  • Inrichting: Het aanmaken van een werkverdeling d.m.v. beheren van onderdelen, objecten, sjablonen en formulieren. Zie: Project structuur aanbrengen.

  • Rapportage: Het automatisch genereren van opleverrapporten voor het gehele project of een deel ervan. Zie: Maken van project rapportages.

  • Beheer: Het toevoegen van gebruikers aan het project team; Het beheren van onderliggende data aan het project zoals: disciplines, data sjablonen, project catalogus formulieren en scripts.