In KE-chain kan jij en je team samen aan de catalogus werken. De catalogus van een project werkt hetzelfde als de bedrijfscatalogus.

Een catalogus is een project waarin het beheren van sjablonen centraal staat. Elke catalogus is volledig los in te richten en bestaat uit een collectie sjablonen. Welke sjablonen dat bepaal je volledig zelf. Deze sjablonen gebruik je voor het maken van formulieren. De sjablonen kan je structureren met contexten. Deze contexten worden gekopieerd als het sjabloon wordt gekopieerd naar een project. Voorbeelden van contexten zijn locatie, werkpakket, periode en nog veel meer.

De sjablonen kan je kopiƫren uit een catalogus naar een andere catalogus, bijvoorbeeld naar een project. De gebruiker die het sjabloon wilt kopiƫren moet toegang hebben tot catalogus en project. De rollen in het beheerteam van de catalogus kan je zelf bepalen. Alle informatie wordt realtime met alle teamleden gedeeld. Iedereen kijkt dus altijd naar de laatste versie. Iedereen in het team kan altijd meekijken met alles in de catalogus.

Een catalogus is verschillend voor de nieuwe formulieren en de oude formulieren. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een catalogus eruit ziet voor beide type formulieren. Gebruik deze links om naar het onderdeel te gaan waarin wordt uitgelegd welke type formulieren je gebruikt:


Catalogus menu

Het catalogus menu bestaat uit verschillende onderdelen. Wat een gebruiker kan zien is afhankelijk van de rol van de gebruiker.

De sjablonen, contexten en workflows in een catalogus zijn identiek aan die van een project

Catalogus menu zichtbaarheid

Lid

Hoofdlid

Leidinggevende

Dashboard

X

X

X

Sjablonen

X

Contexten

X

Workflows

X

Beheer

X


Oude formulieren

Project menu

In Figuur 1 is de basis navigatie binnen een Catalogus te zien. Een discipline expert komt altijd op de pagina met snelkoppelingen terecht wanneer hij/of zij vanuit Home komt. Via de snelkoppelingen pagina kan genavigeerd worden naar: Sjablonen.

Via de sidebar kan binnen een Catalogus genavigeerd worden naar de overige pagina's:

  • Catalogus landingspagina: Deze is te herkennen aan de naam van de catalogus. Via de landingspagina kan genavigeerd worden naar de meest gebruikte functies van de Catalogus.

  • Taakverdeling: De taakverdeling geeft toegang om de aangemaakte sjablonen te inspecteren in dezelfde boom structuur zoals ze in Projecten hergebruikt worden. Daarnaast is dit de basis navigatie richting het aanpassen van de visualisatie en onderliggende data van een sjabloon. Zie: Werken met sjablonen.

  • Sjablonen: Geeft het overzicht van ale aangemaakte sjablonen en biedt de functionaliteit om een nieuw sjabloon aan te maken, sjablonen te verwijderen en te valideren. Zie: Werken met catalogi.

  • Beheer: Geeft toegang tot gebruikers beheer, onderliggende data templates en scripts.