Forms app 4.6 / KE-chain v2023.10.5

Dankzij de geleverde feedback kunnen we ons voortdurend inspannen om KE-chain te voorzien van nieuwe functies en het optimaliseren van de gebruikerservaring. Op deze pagina zijn de updates te vinden van de afgelopen maand oktober.

Formulieren aanmaken op je telefoon

Stel je voor dat je nu moeiteloos nieuwe formulieren kunt aanmaken met een paar tikken op je telefoon. Het is snel, intuïtief en zal mobiel werken met KE-chain makkelijker maken! Ga binnen een project naar het formulieren overzicht, klik op formulier toevoegen en je kunt na selectie van het sjabloon gelijk beginnen met invullen. Deze functionaliteit is beschikbaar voor alle rollen van lid tot leidinggevende. Voor meer informatie zie: Formulieren toevoegen/aanmaken (enkel)

Selecteer en begin

Selecteer en bewerk

Formulier direct aanmaken zonder formuliergegevens wijzigingen

Formulier aanmaken na het wijzigen van formuliergegevens

Meer leren over formulieren in KE-chain? Bekijk nu deze pagina

Onderdelen klonen in de widget editor

Het wordt nog beter! We hebben ook de mogelijkheid toegevoegd om onderdelen te klonen in een sjabloon bij gegevens verstrekken. Wanneer je herhalende onderdelen of eigenschappen wilt configureren in een sjabloon, kun je deze nu snel toevoegen binnen de bewerkomgeving van een sjabloon. Deze functionaliteit was al beschikbaar in het datamodel, maar nu direct beschikbaar gemaakt in de widget editor. Hiermee bespaar je extra klikken en daarmee tijd bij het opstellen van sjablonen!

Selecteer het onderdeel en klik op onderdeel klonen

Resultaat van het onderdeel klonen (Tip: wijzig direct de naam van het nieuwe onderdeel)

Meer leren over sjablonen in KE-chain? Bekijk nu deze pagina

Locatie verwijderen op de kaart

Met slechts één druk op de knop kun je vanaf nu al je locaties van de kaart verwijderen. Of je nu een enkele stip op de kaart hebt geplaatst of meerdere polygonen hebt getekend, via de nieuwe knop kun je al deze locaties verwijderen. Deze update maakt locaties verwijderen een stuk eenvoudiger en efficiënter.

Met de pijl links verwijder je in één keer alle locaties; met de pijl rechts verwijder je één locatie

Meer leren over de gps-eigenschap in KE-chain? Bekijk nu deze pagina

Tekenen en annoteren op afbeeldingen

De lay-out voor het bewerken van afbeeldingen is vernieuwd, waardoor je nu overzichtelijker kunt tekenen en annoteren op een afbeelding.

Overige verbeteringen

Tot slot willen we nog enkele relevante bugfixes en verbeteringen met jullie delen:

• Het vinden van een adres/locatie in de zoekbalk is verbeterd bij de GPS eigenschap of formulier kaartweergave.

• We hebben geblokkeerd dat gebruikers onderdelen kunnen toevoegen via het data model onder andere onderdelen met hoeveelheid 0 of meer. Dit om te voorkomen dat er foutieve sjabloon configuraties kunnen ontstaan.

• De feedback knop is verborgen bij het opslaan van een tekening/annotatie op een afbeelding. Hierdoor sla je altijd eenvoudig je werk op via je telefoon.

• Het aanmaken van een nieuwe status voor workflows is weer mogelijk voor leidinggevenden.

• De lijst items van selectie-eigenschappen zijn weer op meerdere regels te zien. Deze werden weergeven op één regel, waardoor het lastiger werd om nieuwe items toe te voegen.

• Meerdere bijlagen worden niet getoond als pictogram als zowel thumbnails uit staan en de weergave ingesteld staat op tekst. Deze verbetering is ook doorgevoerd op de pdf.

Voor vragen omtrent alle updates of verzoeken, aarzel niet om contact met ons op te nemen via de Service desk.