Forms app 4.4 / KE-chain v2023.8.2

Key user update | Formulieren app

Hierbij de laatste update van de Formulieren app. Hieronder volgt een overzicht van deze veranderingen.

Namens het gehele KE-chain team willen wij jou en je collega’s bedanken voor jullie feedback en veel succes en plezier wensen met deze updates!

Herschikken van eigenschappen in een sjabloon

Wanneer je een nieuwe eigenschap toevoegt kan het zijn je deze wilt verplaatsen. Het is nu mogelijk om direct bij het wijzigen van een widget, bij gegevens verstrekken, eigenschappen te herschikken. Voorheen moest je eigenschappen herschikken via het datamodel, dat is nu niet meer nodig!

Op deze manier hoef je dus niet van schermen te wisselen en kan je direct ín het sjabloon, ín een widget de volgorde aanpassen!

In deze handleiding leggen we uit hoe je vanaf nu ook deze volgorde kan wijzigen in een sjabloon.

Typen bij contextenfilter in het formulierenoverzicht

Het is jullie vast niet ontgaan dat vóór de zomer een grote release hebben gedaan van o.a. het vernieuwde formulierenoverzicht. Als verbetering op het filteren is het nu mogelijk om te te beginnen met typen, in aanvulling op het selecteren van contexten uit een lijst.

In deze instructievideo zie je hoe je contexten kunt gebruiken om te filteren in het formulieren overzicht!

Verbeterde GPS gebiedregistraties

We hebben een verbetering doorgevoerd in de GPS eigenschap. Je kunt nu met gemak naast punten ook polygonen, lijnen en cirkels op een kaartlaag tekenen! Wanneer je meerdere punten of gebieden selecteert wordt de visuele waarde in KE-chain weergegeven als het automatisch uitgerekend middelpunt. Uiteraard ondersteund de update alle door jou gewenste weergave waaronder adresweergave, Amersfoort/Rijksdriehoekscoördinaten, lengte- en breedtegraden of graden, minuten en seconden.

Door de verbeterde GPS eigenschap maakt het ook mogelijk om direct de huidige locatie te registreren zonder het openen van een kaart. Handig als je efficiënt en snel wilt registreren!

Deze update is automatisch doorgevoerd naar alle bestaande GPS eigenschappen. Er is dus geen aanpassing van sjablonen nodig om gebruik te maken van deze feature.

Let op! Het verwijderen van je locatie is anders dan voorheen. Bekijk bovenstaande video hoe je jouw locatie kan wijzigen of verwijderen, nadat je deze hebt ingevuld.

Overige verbeteringen

Naast bovenstaande verbeteringen zijn er meerdere updates en bugfixes beschikbaar in jullie omgeving waaronder:

• Er is een fomulier ID beschikbaar in de Excel export bij het Formulieren en sjablonen overzicht.

• Er is een fout in de pdf export opgelost waarbij meerregelige tekst eigenschap niet over meerdere regels doorliep

• Er zijn verbeteringen doorgevoerd m.b.t. het "wijzigen en wijzigen volgende regel", deze loopt nu door naar de volgende tabel pagina.

• Er zijn 'snackbars' toegevoegd wanneer een sjabloon geïmporteerd wordt.

• We hebben snelheidsverbeteringen doorgevoerd in het groeperen van formulieren.