Forms app 4.8 / KE-chain V2024.5.1

We zijn enthousiast om enkele mooie verbeteringen en optimalisaties met jullie te delen die de afgelopen periode zijn doorgevoerd in KE-chain:

• Verbeterde navigatie van en naar bijlagen in een PDF.

• Android gebruikers kunnen weer foto's toevoegen bij de meerdere bijlagen eigenschap, zoals dat was bij de 'enkele' bijlage eigenschap.

• In samenwerking met ArcGIS hebben we enkele fouten met de locatie eigenschap opgelost.

• De 'onderdeel-referentie' eigenschap is geoptimaliseerd met een standaard uitgeklapt filterpaneel.

• Voorbereidingen zijn getroffen voor het automatisch overzetten van 'enkele bijlage' eigenschappen naar 'meerdere bijlage' eigenschappen.

• Diverse bugfixes en verbeteringen in gebruikersgemak zijn doorgevoerd.

Verbeterde navigatie van en naar bijlagen in PDF

Het was altijd al mogelijk om in een PDF met bijlagen te klikken op een thumbnail om direct naar de grote weergave van een bijlage te navigeren. Nu is het ook mogelijk om weer terug te navigeren in de PDF naar de tabel of regel van de thumbnail. Hierdoor kun je gemakkelijk door de PDF navigeren, waardoor het opleverproces nog completer en interactiever wordt!

Zorg dat je de optie Afbeeldingen en PDFs opnemen aan zet bij het genereren van een pdf. Voor meer informatie zie: Formulieren doorgeven, delen of exporteren | Downloaden-PDF

De eigenschap voor 'onderdeelreferenties' is verbeterd

De onderdeelreferentie eigenschap is erg handig voor het koppelen van onderdelen uit standaardlijsten in formulieren. Je kunt bijvoorbeeld refereren naar bestekposten, standaard werkzaamheden of kiezen uit standaard materiaal/materieel. Bij lange lijsten wil je graag de mogelijkheid krijgen om te filteren. In de vorige versies was het filteren niet intuïtief, omdat het filterpaneel standaard was ingeklapt. Deze is nu standaard uitgeklapt!

Voorbeeld van een onderdeel referentie eigenschap om te kiezen uit ‘standaard werkzaamheden’ waarbij het filterpaneel standaard is opengeklapt.

Voor meer informatie over eigenschappen in KE-chain zie: Formulieren invullen | Onderdeelreferentie.

Verder inspireren we u graag over hoe je onderdeelreferentie-eigenschap kunt gebruiken. Neem gerust contact met ons op via de Service desk .

In samenwerking met ArcGIS hebben we enkele fouten met de locatie eigenschap opgelost.

We hebben de afgelopen periode meerdere meldingen gekregen van fouten met de locatieregistratie. Zo waren er op verschillende momenten witte schermen te zien of moest de gebruiker inloggen bij ArcGIS om locaties te kunnen registeren. We hebben samen met de ontwikkelaars van ArcGIS gewerkt om deze problemen op te lossen en tevens aan onze kant enkele gerelateerde problemen opgelost:

• De kaartweergave van de hele planeet is teruggebracht naar het centrale punt van Nederland of de ingevoerde punten.

• Door een fout in de verbinding met Arcgis werd er soms een inlogscherm getoond bij het registreren van een locatie.

• Verbeterde verwerking van fouten in locatieregistratie.

Voorbeeld van het login scherm welke soms te zien was bij locatie registratie

Voor meer informatie over het werken met de locatie-eigenschappen zie: 2023-09 Update GPS-eigenschap

Diverse bugfixes en verbeteringen

We hebben verschillende kleine fouten opgelost en waardevolle verbeteringen doorgevoerd op basis van meldingen van onze gebruikers:

• Bij sommige catalogusworkflows ontbrak een statusvolgorde, welke nu is hersteld.

• In uitzonderlijke gevallen werden afbeeldingen in een PDF verkeerd weergegeven (liggend/staand). Dit probleem is nu opgelost.

• Er zijn verschillende fouten verholpen die resulteerden in 'witte schermen'.

• Voorbereidingen zijn getroffen om de "enkele bijlage eigenschap" automatisch over te zetten naar de "meerdere bijlagen eigenschap".

• De knop om het formulier door te geven is verwijderd in een sjabloon om verwarring te voorkomen.

• Verwarrende icoontjes voor het sorteren van gepagineerde tabellen zijn verwijderd bij de widget configuratie.

Indien je vaker te maken krijgt met witte schermen raden we je aan om de app te verversen of eventueel cookies te verwijderen. Zie: Hoe verwijder ik de browser Cache?. Zorg er ook voor dat systeemupdates regelmatig worden uitgevoerd op jouw device.

Indien problemen aanhouden neem alsjeblieft direct contact met ons op!

We blijven dankbaar voor jullie feedback en streven ernaar om de gebruikservaring continu te verbeteren. Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Voor vragen omtrent alle updates of verzoeken, aarzel niet om contact met ons op te nemen via de Service desk.