Hoe kan ik bestaande workflows slim hergebruiken?

In een standaard KE-chain omgeving zitten enkele workflows om mee te starten. Wanneer je een eigen werkwijze wilt verwerken in workflows heb je twee opties:

1. Toevoegen van een nieuwe workflow

2. Een bestaande workflow klonen en bewerken

We adviseren om optie 2, het klonen van een bestaande workflow en vervolgens bewerken, toe te passen. In deze pagina leggen we uit hoe je een workflow kunt klonen en bewerken. Wil je een geheel nieuwe workflow maken ga naar de volgende pagina: Workflows aanmaken.

Bestaande workflow klonen en bewerken

Om een bestaande workflow te bewerken moet je een kloon maken. Het is namelijk niet mogelijk om een gebruikte workflow te bewerken. Je kunt zien dat een workflow in gebruik is door het ‘slot’-symbool, zoals te zien is onderstaande afbeelding:

Je kunt zien dat een workflow in gebruik is door het ‘slot’-symbool

Om een bestaande worfklow te klonen doorloop de volgende stappen:

1. Selecteer een sjabloon

2. Klik op kloon

3. Geef de nieuwe workflow een andere naam

4. Ga door naar het bewerken van de workflow

Bij het bewerken van de workflow kun je nieuwe statussen toevoegen, transities toevoegen en statussen herschikken. Voor meer informatie kijk op de volgende pagina: 4.2 Werken als leidinggevende - Workflows.

Let op: Het is niet mogelijk om de workflow in Sjablonen te wijzigen, je zult dus een nieuw sjabloon moeten toevoegen om de nieuwe worfklow te gebruiken. Zie: Sjablonen aanmaken