Forms app 4.5 / KE-chain v2023.9.4

Key user update | Formulieren app

Hierbij presenteren we de nieuwste update van de Formulieren app! We zijn verheugd om enkele veelgevraagde nieuwe functies met jullie te delen, waaronder het standaard importeren van sjablonen uit catalogi!

Maar dat is nog niet alles - we hebben een reeks kleine maar waardevolle updates geïmplementeerd met als doel om het opstellen van sjablonen makkelijker te maken. We werken aan meerdere updates op dit gebied de komende periode.

Hieronder een overzicht van de inhoud van deze update:

Dankzij jullie feedback kunnen we blijven werken aan het continu verbeteren van de Formulieren app. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn over de nieuwe mogelijkheden als wij. Als je vragen hebt of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Sjablonen importeren nu voorgefilterd op catalogi

Bij het importeren van sjablonen naar een project is een filter toegevoegd waarbij je kunt voorfilteren op sjablonen uit catalogi. Deze filter staat standaard aan, maar kan altijd uitgezet worden indien je een sjabloon uit een specifiek project wilt importeren.

Door sjablonen te beheren via catalogi kun je standaardsjablonen delen met de hele organisatie en importeren naar projecten. Op deze manier worden dezelfde sjablonen gebruikt over verschillende projecten, waardoor uniform werken vereenvoudigd wordt binnen de organisatie!

Bij het zoeken op sjablonen vind je nu standaar alleen sjablonen uit de catalogi. Door te klikken op Filteren op Catalogi kunnen ook andere sjablonen gevonden worden

In deze handleiding leggen we uit hoe je vanaf nu ook uniform kan werken met sjablonen en catalogi.

Thumbnails standaard aan voor tabel widgets

Voor de makers van sjablonen hebben we een kleine stap gezet naar het eenvoudiger opstellen van tabelwidgets. Thumbnails zijn kleine weergaven van bijlagen en vervangen een documentnaam in de tabel.

Voorheen stond deze styling optie (van thumbnails) standaard uit en moest deze handmatig aangevinkt worden bij een nieuwe widget. Vanaf nu staat deze optie voor thumbnails standaard aan.

Hierdoor voorkomen we dat tabellen onbedoeld bij de oplevering een reeks documentnamen bevat in plaats van de kleine pictogrammen. Daarnaast zijn er optimalisaties doorgevoerd in het laden van thumbnails, waardoor tabellen ook sneller geladen zullen worden. Dit geldt voor zowel de PC als voor een mobiel of tablet op locatie!

Het configureren van thumbnails onder het kopje styling is nu niet meer nodig

Zo zien ingevulde tabellen eruit met thumbnails aan. Alle afbeeldingen worden als pictogrammen getoond. Deze thumnails worden ook getoond in het pdf.

Op deze instructiepagina leer je hoe je gepagineerde tabellen kan opstellen en hoe je deze slim kan toepassen voor jouw eigen project!

Prestatieverbeteringen in het formulierenoverzicht

Sinds de grote update van formulierenoverzichten zijn we continu aan het optimaliseren om de prestaties te verbeteren. Dankzij meldingen van gebruikers in het veld zijn we erachter gekomen dat voor een lid het formulierenoverzicht niet altijd goed werd geladen. In de laatste update is dit probleem verholpen!

Een voorbeeld formulieren overzicht voorgefiltered op ‘mijn toegewezen formulieren’.

Wil je leren hoe je slim gebruik kan maken van het formulierenoverzicht? Klik dan hier!

Overige verbeteringen

Buiten deze updates om zijn er nog enkele andere verbeteringen doorgevoerd. Lees hieronder welke dit zijn:

• Bij enkel gebruikers kwam de e-mail voor het downloaden van pdfs niet goed door. Dit is nu verholpen!

• We hebben bij de datum/tijd eigenschap ingevoerd dat je weer op gehele minuten kunt selecteren.

Selecteer weer gehele minuten

• Het uploaden van foto's en bestanden in de meerdere bijlage eigenschappen is nu a-synchroon. Dit betekent dat je door kunt gaan met registreren, terwijl bestanden op de achtergrond geüpload worden. Je hoeft nu dus niet meer te wachten totdat deze geladen zijn in de tabel!

Pop-up om aan te geven dat bestanden geupload worden op de achtergrond

• In gegevens verstrekken bij widget bewerken is een kolom toegevoegd met eigenschap type.

De nieuwe type kolom onder gegegevens verstrekken

• Het delen van de en PDF bevat nu geen tijdverschil meer t.o.v. het KE-chain formulier

• Op elk KE-chain PDF staat nu de tijdzone van de gebruiker. Bijvoorbeeld CEST (Central European Summer Time) of CET (Central European Time) voor Nederlandse gebruikers.

Tijdzone in een pdf afdruk

• Meerdere kleine bugfixes en verberingen.