Skip to main content
Skip table of contents

Forms app 4.3 / KE-chain v2023.7.0

Key user update | Zomerrelease met heel veel nieuwe functies: Nieuw formulierenoverzicht + Meerdere bestanden uploaden + Donkere modus

Samen met onze klanten hebben we de afgelopen maanden gericht gewerkt aan een verbeterde gebruiksvriendelijkheid van KE-chain. Ons eerste onderwerp was het overzicht van de formulieren. We zijn dankbaar voor de feedback van veel eindgebruikers en zijn tot een vernieuwd ontwerp van dit overzicht gekomen.

De totale set aan features is een grote stap in de verbetering van de gebruiksvriendelijkheid die we aan het doorvoeren zijn in ons product. In de komende periode komen er nog veel, grote en kleine, verbeteringen aan. De terugkoppeling van jullie als key users en de eindgebruikers, is belangrijk om te begrijpen hoe we met elkaar KE-chain kunnen verbeteren. Op deze manier kunnen we jullie sneller en beter ondersteunen in het doen van jullie dagelijkse werk. Geef daarom vooral feedback terug in de vorm van een e-mail of gebruik de ‘feedback’ button op de pagina via de servicedesk.

Vernieuwd formulierenoverzicht met filters en groeperen

We hebben een grote stap gezet in het formulierenoverzicht om de doorzoekbaarheid en het overzicht te verbeteren. We hebben hierin uitvoerig onderzoek gedaan samen met gebruikers om tot een optimaal ontwerp te komen. Het nieuwe formulierenoverzicht kent een hoop mogelijkheden om formulieren te groeperen en filteren. Hieronder een paar voordelen van het nieuwe formulierenoverzicht:

  • De filters zijn nu aan de bovenkant geplaatst om de zichtbaarheid te vergroten;

  • Je ziet in één oogopslag waarop is gefilterd;

  • De filter - en groeperingsinstellingen worden onthouden als je terugkeert naar het formulierenoverzicht, nadat je een formulier hebt aangeklikt. Zo raak je niet de groepering en/of filtering kwijt als je een formulier wilt bekijken en deze selecteert;

  • Je kunt persoonlijke overzichten opslaan als bookmark;

  • Je kunt de link van het formulierenoverzicht inclusief filters en/of groepering delen met andere gebruikers;

Zie hieronder hoe de vernieuwde filtering werkt:

Door te groeperen is het mogelijk om voor meerdere contextgroepen, bijvoorbeeld op basis van Discipline en Werkpakket, formulieren te bundelen. Voor elke groep met een gemeenschappelijke context wordt de voortgang berekend op basis van het aantal “openstaande”, “in uitvoering” of “afgeronde” formulieren. Dit geeft gelijk een relevante status van de projectvoortgang voor planners en werkvoorbereiders.

Zie hieronder hoe de nieuwe groepering werkt:

Deze functionaliteit is automatisch doorgevoerd in alle KE-chain omgevingen op alle devices!

Voor meer informatie zie deze video!

Meerdere bestanden uploaden op één inspectieregel

Nieuw in deze update is het toevoegen van een nieuwe bijlage-eigenschap, waarmee meerdere bestanden tegelijk geüpload kunnen worden. Op deze manier mis je nooit een foto in de rapportage!

 

Dit nieuwe bijlageveld is vanaf nu beschikbaar voor alle nieuwe sjablonen in KE-chain. De bestaande sjablonen en formulieren worden niet automatisch geüpdatet.

Je kan de nieuwe eigenschap (het nieuwe veld) zelf toevoegen aan een nieuw sjabloon of een bestaand sjabloon door het oude sjabloon te klonen. Vervolgens voeg je de eigenschap toe via ‘Widget bewerken’ > ‘Gegevens verstrekken’ > ‘Voeg nieuwe eigenschap toe’.

Voor meer informatie zie deze video!

KE-chain donkere modus

Loop je wel eens tegen het probleem aan dat KE-chain tijdens avondwerkzaamheden te helder is? Vanaf nu heeft KE-chain ook een ‘Donkere modus’. De verschijning past zich automatisch aan aan de instellingen van de telefoon/tablet en zal automatisch het kleurenschema aanpassen naar een donker thema, zodat je ook in de nacht effectief kan werken met KE-chain.

Via het gebruikersprofiel kan je jouw voorkeuren beheren voor het gebruik maken van de ‘Lichte modus’, ‘Donkere modus’ of dat deze automatisch aanpast met de toestelinstellingen.

Met deze verandering is ook het menu rechtsboven aangepast. Door te klikken op je avatar (profielfoto) vind je de onderliggende knoppen voor: de support omgeving (Hulp), profielinformatie én de mogelijkheid om uit te loggen. Ook is het nu mogelijk om het profiel te voorzien van een profielfoto. Wanneer er geen afbeelding is geüpload, zal er automatisch een afbeelding gemaakt worden met de initialen van de gebruiker. Deze profielafbeelding wordt vanaf nu weergeven in de formulierenoverzichten om toegewezen personen aan te tonen.

Voor meer informatie zie deze video!

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.