Forms app 3.1

Deze update brengt enkele verbeteringen voor de mobile app, het aanmaken van sjablonen en formulieren, exporteren naar Excel en het hernoemen van de catalogus.

Meld vanuit de mobile app

De KE-chain Veld App is nu volledig gekoppeld met de app. Gebruik de app nu om meldingen direct in een project te laten landen.

Om de app te downloaden uit de app-store van uw telefoon kunt iedereen zich hier inschrijven. Zo garanderen wij dat er toegang wordt verleend met de mogelijkheid om feedback te kunnen geven.

Maak sjablonen in een project

Vanaf nu is het mogelijk om sjablonen te creëren en beheren in een project. Voorheen kon dat alleen in de catalogus. In de inrichting van elk project bevinden zich nu alle opties die ook in de catalogus beschikbaar zijn.

Zodra een sjabloon centraal beheert moet worden kan het sjabloon simpelweg naar de catalogus gekopieerd worden. Daar krijgt het een permanente plek om in een volgend project weer te hergebruiken. Zo kan het sjablonen beheer nog steeds op één plaats geregeld worden.

De sjablonen binnen een project zijn aan te passen vanuit de projectcatalogus. Deze is te vinden op de Beheer pagina van het project, zodat de uitvoerders niet per ongeluk de catalogus verwarren met de taakverdeling.

Voor meer informatie over het beheren van sjablonen in de bedrijfscatalogus, zie deze pagina.

Exporteer elk overzicht

Alle overzichtstabellen in de inrichting van een project zijn nu te exporteren naar Excel. Maak nu snel een deelbaar overzicht van de projectinhoud!

Bovenaan elke tabel in de inrichting van uw project staat nu de onderstaande download knop. Simpeler kan het niet!

Meer met een formulier

Om het inrichten van een project door de werkvoorbereider nog makkelijker te maken presenteren wij enkele nieuwe functies voor de formulieren in uw project.

• Al een formulier gebruikt met data die moet worden hergebruikt? Kopieer direct dit formulier en ga gelijk verder met werken. De data wordt meegenomen en is niet meer gekoppeld aan het oorspronkelijke formulier.

• Om gemakkelijk meerdere formulieren te maken is het handig om grotere selecties te maken. Daarom is vanaf heden het volgende mogelijk:

• Selecteer meerdere sjablonen, onderdelen en object bij het toevoegen van formulieren. Let wel op: Elke combinatie van sjablonen, onderdelen en objecten produceert een uniek formulier.

• Selecteer meerdere opties bij het kopiëren van een sjabloon of formulier.

Exporteer elke taak naar Excel

Tevreden met de mogelijkheid om een tabel naar Excel te exporteren? Dan is dit wat voor uw grotere formulieren! Exporteer nu de gehele taak naar Excel, zodat elke tabel een losse sheet in het bestand wordt. Dit kan toegevoegd worden aan elk sjabloon of formulier door een willekeurige taak van een sjabloon of formulier aan te passen.

1) Maak een nieuwe widget

2) Zet het filter Veelgebruikte widgets uit

3) Selecteer het juiste script

4) Voer het script uit

Om de taak te exporteren moet er een script widget in de taak toegevoegd worden. Als eerste moet het bewerken van een taak worden aangezet via het menu. Daarna kan een nieuwe widget aangemaakt worden.

Een script widget is een type dat niet onder de veelgebruikte widgets valt, dus controleer of het filter al uit staat.

Selecteer daarna het script Download taak naar Excel. Uit kunt de styling van widget nog aanpassen, waarna de widget opslagen wordt.

De widget staat nu in de taak. Voer het script uit op om de taak te exporteren en klik op de link om de Excel te downloaden!

Hernoem de discipline van een catalogus

Toch niet de juiste naam gekozen voor de discipline die in een catalogus wordt beheerd? Pas nu simpelweg de naam van de discipline aan binnen de catalogus.

Er is een nieuwe knop Wijzigen catalogus op de Beheer pagina van elke catalogus. Vul simpelweg een nieuwe naam in en de naam wordt gewijzigd, overal waar hij gebruikt is. Alle projecten die deze discipline gebruiken zullen ook automatisch de nieuwe naam gebruiken!