In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je als discipline expert (zie: Rollen en type gebruikers) een Catalogus kan inrichten. Binnen een Catalogus worden sjablonen beheerd, zodat deze in projecten door voorbereiders hergebruikt kunnen worden. 

Per discipline kan er een catalogus worden beheerd. Zo is het mogelijk om alle sjablonen te bewaren in losse catalogi, gescheiden per discipline. Het is overigens ook mogelijk om sjablonen direct in een Projectmaken en pas later in een catalogus te beheren.


Navigeer naar de catalogus van jouw discipline

Catalogi worden beheerd vanuit de Home omgeving. Via het logo links boven, navigeer naar de Home omgeving. Klik vervolgens via het zij-menu naar het Catalogi  overzicht.

Binnen het catalogi  overzicht navigeer je naar de aan jou toegewezen catalogus. De naam van de catalogus bevat vaak de naam van een discipline.

Ga naar "Sjablonen"

Binnen een catalogus , komt de discipline expert terecht op de volgende startpagina. Vanuit de startpagina, navigeer naar sjablonen. Het is ook mogelijk om ten alle tijden binnen een catalogus naar het sjablonen overzicht te navigeren vanuit het zij-menu.


Richt jouw catalogus in

Vanuit het sjablonen overzicht zie je als discipline expert alle bestaande sjablonen en bijbehorende informatie. Vanuit het overzicht kan je naar rechts vegen om meer informatie in te zien van alle sjablonen zoals: versie, status, fasen (inclusief link naar sjabloon taken), datum vrijgave en of de sjablonen gevalideerd zijn.

De basis stappen om de catalogus in te richten is:

  1. Toevoegen van nieuwe sjabloon formulieren (alternatief is het kopiĆ«ren van bestaande sjablonen). Zie: Aanmaken en aanpassen van een sjabloon
  2. Valideren van deze sjablonen: Dit is noodzakelijk om de sjablonen te kunnen gebruiken in Project.

Gerelateerde artikelen