Een catalogus is de omgeving in digitaal keuren waarin het beheren van sjablonen centraal staat. Een sjabloon is een basis formulier dat vanuit projecten veelvuldig hergebruikt kan worden. Een catalogus is altijd te herkennen aan het symbool 

.


Functionaliteiten binnen een catalogus

In een catalogus werken de discipline experts (zie: Rollen en type gebruikers) om sjablonen te ontwerpen voor hergebruik binnen de digitaal keuren applicatie in projecten. Tot slot moeten ook werkvoorbereiders toegewezen zijn aan catalogi zodat zij toegang hebben tot de sjablonen om deze te kunnen importeren in projecten.


Discipline expertsWerkvoorbereidersUitvoerders

Hebben slechts leesrechten nodig voor: Inrichten discipline.

Geen toegang nodig


Basis navigatie

In Figuur 1 is de basis navigatie binnen een Catalogus te zien. Een discipline expert komt altijd op de pagina met snelkoppelingen terecht wanneer hij/of zij vanuit Home komt. Via de snelkoppelingen pagina kan genavigeerd worden naar: Sjablonen.

Via de sidebar kan binnen een Catalogus genavigeerd worden naar de overige pagina's:

  • Catalogus landingspagina: Deze is te herkennen aan de naam van de catalogus. Via de landingspagina kan genavigeerd worden naar de meest gebruikte functies van de Catalogus.
  • Taakverdeling: De taakverdeling geeft toegang om de aangemaakte sjablonen te inspecteren in dezelfde boom structuur zoals ze in Projecten hergebruikt worden. Daarnaast is dit de basis navigatie richting het aanpassen van de visualisatie en onderliggende data van een sjabloon. Zie: Sjablonen en formulieren aanpassen.
  • Sjablonen: Geeft het overzicht van ale aangemaakte sjablonen en biedt de functionaliteit om een nieuw sjabloon aan te maken, sjablonen te verwijderen en te valideren. Zie: Inrichten van een catalogus.
  • Beheer: Geeft toegang tot gebruikers beheer, onderliggende data templates en scripts.


Gerelateerde artikelen