Een nieuw project kan aangemaakt worden door de beheerder vanuit de Home omgeving. Elk project heeft een unique naam en projectnummer. Op deze manier kan een project altijd terug gevonden worden. De projectnaam en projectnummer worden overal in het project hergebruikt en zullen automatisch ook op alle formulieren afgedrukt worden bij het Opleveren van project rapportages. Door het volgen van de volgende stappen wordt uitgelegd hoe een project aangemaakt kan worden en hoe deze gearchiveerd kan worden.

Ga naar home en navigeer naar projecten overzicht

Nieuwe projecten worden beheerd vanuit de Home omgeving. Via het logo links boven, navigeer naar de Home omgeving. Vanuit home, navigeer naar het projecten overzicht  via het zij-menu.

Ga naar project toevoegen

In het projecten overzicht klik op Toevoegen.

Maak nieuw project aan

Vul alle gegevens in van het nieuwe project. Geef het project een projectnaam, projectnummer en projectomschrijving. Upload vervolgens een afbeelding als project banner. Deze wordt gebruikt op de landingspagina van het nieuwe project. Bij voorkeur is het maximale bestandsformaat 400kb, zodat deze ook op tablets snel geladen kan worden. Maak een selectie van de bijbehorende catalogi welke gekoppeld moeten worden gekoppeld aan het nieuwe project. Tot slot, bevestig met het script Toevoegen. Keer terug naar het projecten overzicht nadat het project is aangemaakt.

Vanuit het projectenoverzicht is het nieuwe project te vinden. Ga er naar toe door deze te selecteren.

Project archiveren

Navigeer naar een project via het projecten overzicht (in de Home omgeving)

Ga in het project naar Beheer . Via het beheer ga naar de pagina Team. Vanuit de team omgeving is het mogelijk om hoogover project beheer te doen (wanneer je de projectmanager bent). Selecteer rechtsboven de status Actief.

Wijzig de status van het project van Actief naar Gesloten.

Een gesloten project kan altijd terug gevonden, mits gezocht word op alle projecten (en niet alleen de actieve projecten)

Gearchiveerde projecten terugvinden

Het is altijd mogelijk om een gearchiveerd project terug te vinden. Ga hiervoor naar het projecten overzicht in de Home omgeving. Rechts boven het projecten overzicht kan gefilterd worden op Actieve projecten (ja/nee)  → .