Wanneer een nieuw project is aangemaakt is het de taak van de beheerder om een project team samen te stellen. Een project team bestaat uit een voorbereider, uitvoerders en discipline experts (optioneel). Voor een volledige uitleg van all rollen zie: Rollen en type gebruikers. Zonder dat gebruikers aan het project team toegevoegd zijn, kunnen ze het project niet vinden. Op deze manier zijn ook alle gegevens in een project beveiligd. Met de volgende stappen wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om gebruikers te beheren en deze toe te voegen aan projecten.

Navigeer naar het project

Navigeer naar een project via het projecten overzicht (in de Home omgeving)

Ga naar de beheer pagina in het project

Ga in het project naar Beheer . Via het beheer ga naar de pagina Team. Vanuit de team omgeving is het mogelijk om hoogover project beheer te doen (wanneer je de projectmanager bent). Vanuit de Team pagina kunnen de gebruikers in het project team beheerd worden.

Voeg gebruikers toe

Vanuit het Team overzicht klik op Voeg gebruiker toe. Selecteer vervolgens gebruikers om als teamlid toe te voegen.

Selecteer één of meerdere gebruikers in een keer en bevestig de selectie met de knop Toevoegen.

Het resultaat is dat alle gebruikers toegevoegd worden aan het project team.

Nu kunnen de Rollen en type gebruikers gekoppeld worden. Zo moet een voorbereider op zijn minst hoofdlid zijn en een uitvoerder moet geen projectmanager/hoofdlid zijn. Configureer de rechten als door vinkjes te zitten in de juiste kolommen.

Allen werken met eigen taken"is lid"
Taken kunnen toewijzen"is hoofdlid"
Inrichting van het project "is supervisor"
Sjablonen kunnen aanpassen"is supervisor"

Nu is het toewijzen van gebruikers aan het project klaar. Echter, nu moeten de voorbereiders nog toegevoegd worden aan de functies die horen bij Inrichten discipline.

Geef uitvoerders toegang tot de doen van meldingen en enkele formulieren aanmaken

Voordat iedereen toegang heeft voor het doen van meldingen of het aanmaken van losse formulieren dienen hiervoor de rechten toegezen worden. Dit kan via de Beheer pagina van het project. Navigeer vervolgens naar Toewijzen gebruikers.

Klik op het script Wijs gebruikers toe

Deze operatie moet elke keer uitgevoerd worden wanneer er een nieuwe catalogus en/of nieuwe gebruiker toegevoegd wordt aan het project.