Een sjabloon formulier kan altijd aangepast worden door de discipline expert. Het wijzigen van een sjabloon formulier kan direct in de Catalogus, maar ook in een Project zelf. Wanneer een sjabloon wordt aangepast, worden deze wijzigingen niet automatisch doorgevoerd naar all aangemaakte formulier van een sjabloon. Echter, wanneer een sjabloon opnieuw geïmporteerd wordt in een project, zal altijd de op dat moment laatste versie van een sjabloon geïmporteerd worden. Hieronder wordt aangegeven hoe een formulier aangepast kan worden.

Het Inrichten van een catalogus is pas compleet nadat sjablonen zijn aangemaakt door de discipline expert (zie: Rollen en type gebruikers). Een sjabloon maakt het mogelijk om op één plek (vanuit de Catalogus) de data en visualisatie van een formulier te ontwerpen. Dit zogenaamde sjabloon kan oneindig hergebruikt worden in Projecten

Navigeer naar sjablonen in de catalogus

Binnen een catalogus , komt de discipline expert terrecht op de volgende startpagina. Vanuit de startpagina, navigeer naar sjablonen. Het is ook mogelijk om ten alle tijden binnen een catalogus naar het sjablonen overzicht te navigeren vanuit het zij-menu.

Navigeer naar het sjabloon dat je wilt wijzigen

Vanuit het sjablonen overzicht kan direct genavigeerd worden naar de bijbehorende taken van het sjabloon formulier. Doe dit door in het overzicht naar rechts te vegen, om de Fasen in te kunnen zien. Klik nu op de eerste fase van het sjabloon en vervolgens op de link in de pop-up. Via de link kom je terecht in de taakverdeling  van de Catalogus. Klik vervolgens door naar de bijbehorende taak  van de fase.

Alternatieve manier om naar taken te navigeren om te wijzigen

Een alternatieve manier om direct de taken van een sjabloon formulier te wijzigen is via de Taakverdeling  in het zij-menu. Klap vervolgen de taken-boom open. Wanneer de taak gevonden is waar de wijziging gemaakt moet worden: selecteer de naam van de taak.

Zet de wijzigings modus aan

Binnen elke taak  van het sjabloon kan nu de visualisatie en onderliggende data gewijzigd worden. Om de visualisatie aan te kunnen passen, klik in de rechter bovenhoek op het menu. Via het menu, klik op Pagina bewerken  → .

Om snel een pagina te kunnen bewerken, gebruik de snelkoppeling ALT+W.

Wanneer de bewerkings-modus aanstaat, is dit te herkennen aan alle beschikbare menu's  per widget en doe grote knop  Voeg een nieuwe widget toe. Bij taken met veel widgets moet je eerst naar beneden vegen om deze grote knop  te zien.

Door op de drie puntjes te klikken kan:

• Een widget verschoven worden
  • Een nieuw widget toegevoegd worden (voor of na de geselecteerde widget)
  • Kunnen widgets samen gevoegd worden.
  • De geselecteerde widget gewijzigd worden.
  • De geselecteerde widget verwijderd worden.