Als uitvoerder kennen we het onderscheid van twee typen werkzaamheden en bijbehorende formulieren:

• Geplande formulieren: Formulieren zijn door een voorbereider klaargezet voor een specifiek Onderdeel en Object. Als uitvoerder kan ik gelijk aan de slag.
  • Ongeplande formulieren: Formulieren staan niet klaar, maar moeten wel ten alle tijden beschikbaar zijn. Denk aan: ongevallen registraties, werkplekinspecties, calamiteiten formulier, afwijkings formulier.

Dit artikel is essentieel voor ongeplande formulieren en voor het geval dat een onvolledige set aan formulieren voor geplande werkzaamheden klaar staan. Een uitvoerder kan zelf een missend formulier aanmaken met de volgende stappen.

Ga naar snelkoppelingen in het project

1. In het zijmenu van een project, navigeer naar het snelkoppelingen overzicht.

Ga naar "Voeg formulier toe"

1. Navigeer naar Voeg formulier toe

Selecteer het Onderdeel, Object en Sjabloon

1. Maak een selectie vanuit bestaande Onderdelen, Objecten en een Sjabloon.
  2. Wanneer een onderdeel of object niet beschikbaar gemaakt is voor selectie door de werkvoorbereider, is het mogelijk om een nieuw Onderdeel en/of Object aan te maken door een vrij text veld in te vullen met de desbetreffende naam van respectievelijk het nieuwe onderdeel en object.

Wanneer het niet mogelijk is om een selectie te maken, moet de Projectmanager en/of voorbereider toegangsrechten verlengen voor deze actie. Dit is te herkennen aan grijze invulvelden en een grijze "Toevoegen" knop zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

Maak formulier aan

1. Wanneer de selectie voor het nieuwe Formulier volledig is, moet de selectie bevestigd worden door te klikken op de knop "Toevoegen".
  2. Het nieuwe Formulier zal nu aangemaakt worden.
  3. Wanneer het nieuwe formulier is aangemaakt kan je verder met het invullen ervan. Zie: Werken met taken.