Als gebruiker kennen we het onderscheid van twee typen werkzaamheden en bijbehorende formulieren:

  • Geplande formulieren: Formulieren zijn tijdens de inrichting van een project aangemaakt.

  • Ongeplande formulieren: Formulieren staan niet klaar, maar moeten wel ten alle tijden beschikbaar zijn. Denk aan: ongevallen registraties, werkplekinspecties, calamiteitenformulier, afwijkingenformulier.

Dit artikel is essentieel voor ongeplande formulieren en voor het geval dat een onvolledige set aan formulieren voor geplande werkzaamheden klaar staan. Een gebruiker kan zelf een missend formulier aanmaken met de volgende stappen.

Het maken van een nieuw formulieren is verschillend voor de nieuwe formulieren en de oude formulieren. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een formulier maakt voor de twee type formulieren. Gebruik deze links:


Het aanmaken van nieuwe formulieren wordt hier uitgelegd.

Dit wordt binnenkort mogelijk om direct een enkel formulier toe te voegen


Oude formulieren

Ga naar snelkoppelingen in het project

  1. In het zijmenu van een project, navigeer naar het snelkoppelingen overzicht.

Ga naar "Voeg formulier toe"

  1. Navigeer naar Voeg formulier toe

Selecteer het Onderdeel, Object en Sjabloon

  1. Maak een selectie vanuit bestaande Onderdelen, Objecten en een Sjabloon.

  2. Wanneer een onderdeel of object niet beschikbaar gemaakt is voor selectie door de werkvoorbereider, is het mogelijk om een nieuw Onderdeel en/of Object aan te maken door een vrij text veld in te vullen met de desbetreffende naam van respectievelijk het nieuwe onderdeel en object.

Wanneer het niet mogelijk is om een selectie te maken, moet een hoofdlid of leidinggevende toegangsrechten verlengen voor deze actie. Dit is te herkennen aan grijze invulvelden en een grijze "Toevoegen" knop zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

Maak formulier aan

  1. Wanneer de selectie voor het nieuwe Formulier volledig is, moet de selectie bevestigd worden door te klikken op de knop "Toevoegen".

  2. Het nieuwe Formulier zal nu aangemaakt worden.

  3. Wanneer het nieuwe formulier is aangemaakt kan je verder met het invullen en afronden van het formulier.