Het aanpassen van een sjabloon is verschillend voor de nieuwe formulieren en de oude formulieren. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je een sjabloon aanpast voor de twee type formulieren. Gebruik deze links:


Aanpassen sjabloon

Een sjabloon kan alleen aangepast worden als er nog geen formulieren zijn gemaakt met het sjabloon in het project. Als er al formulieren zijn gemaakt kan je dat zien aan het gesloten slot icoon dat voor het sjabloon staat. Als je deze wilt wijzigen krijg je ook een melding dat dat niet kan. Maak in dat geval een kopie van het sjabloon.

Het sjabloon vind je via sjablonen in het zij-menu. Selecteer het sjabloon dat je wilt aanpassen. Volg daarna dezelfde stappen als onder sjabloon aanmaken.


Oude formulieren

Een sjabloon kan altijd aangepast worden. Het wijzigen van een sjabloon formulier kan direct in de Catalogi, maar ook in een Projecten zelf. Wanneer een sjabloon wordt aangepast, worden deze wijzigingen niet automatisch doorgevoerd naar all aangemaakte formulier van een sjabloon. Echter, wanneer een sjabloon opnieuw ge├»mporteerd wordt in een project, zal altijd de op dat moment laatste versie van een sjabloon ge├»mporteerd worden. Hieronder wordt aangegeven hoe een formulier aangepast kan worden.

Aanpassen sjabloon

Je vind het sjabloon via het sjablonen overzicht van een discipline onder het kopje inrichting in het zij-menu. Daar kan je op de taak klikken van een sjabloon om daar te komen. Een andere manier is via de catalogus onder het kopje beheer in het zij-menu.

Zet de bewerkings-modus aan en volg dezelfde stappen als onder sjabloon aanmaken.

Om snel een pagina te kunnen bewerken, gebruik de snelkoppeling ALT+W.